Ajattelin kertailla tämänpäivän tapahtumia, ja mietiskellä mitä osuutta tietotekniikalla ja sähköisellä viestinnälä on päiväni kulkuun ollut, eläkeläisen näkökulman huomioon ottaen. Eikä tarvitse kovinkaan kauan tuumailla kun asia toisensa jälkeen liittyy juuri etsimääni aiheeseen.

Tuntuu lähes uskomattomalta miten paljossa tietotekniikka on mukana, lähes huomaamattamme,  tai ainakin jo niin luonnollisena osana jokapäiväistä elämää että emme huomioi sitä mitenkään erikoisesti.

Olin aamusella tapani mukaan lukemassa netti kalevaa, kun tuli mieleeni että miksi en tilaisi näköis lehteä. Niin sitten tilasin netissä Näköis Kalevan ja maksoin sen myös saman tein netti pankin kautta. Lehti avautuu vasta kun on maksettu. Nyt saan joka aamu avata kalevan ruutuuni, juuri samannäköisenä kuin paperi versio, jota minun ei tule ikävä. Tarvitsin apua rekisteröinnin suorittamisessa, otin puhelun 020202 joka yhdisti minut suoraa kalevan nettipalveluun, josta sain tarkat ohjeet ja sain lehteni avattua.

Tämän kanssa olikin aikaa tuhrautunut pitkälle päivään ja tuli kiire kuntojumppaan.Olen vammautunut ja saan käyttää apunani MYK keskuksen palvelua. Soitan keskukseen kerron kuka olen mihin tarvitsen kuljetuksen ja mihin aikaan. Ja aina on auto ajallaan haluamassani osoitteesa. Autoissa on kaiketi jo suorimman reitin ajo-ohje käytössä.

Jumpalta kotiuduttuani halusin käväistä ruoka ostoksilla. Kaupassa huomio kiinnittyy tuotteiden viivakoodaukseen, ja vaakoihin jotka on ohjelmoitu punnitsemaan tuotteita numero koodin perusteella, Kassa ei naputtele enää hintoja vaan äly kassa lukee hinnat viivakoodista , jossa on, niin ainakin luulen, muutakin tietoa tuotteesta kuin hinta.

Muutaman puhelun olen soittanut kännykällä ja vastaanottanut tekstiviestejä.

Televisio on tietenkin ollut osana päivääni, josta olen katsonut uutiset ja parin saippuasarjan tämänpäiväiset osat.

Ja nyt istun taas tämän koneeni äärellä ja aion tarkistaa vielä sähköpostit, ehkä käväisen kurkkaamassa mitä keskusteluja on käynnissä ja onko paljon chattailijoita linjalla.
Tällainen oli minun päiväni tässä tietotekniikan valloittamassa maailmassa. Ei hullumpi vai mitä?

tehtävä nro:12 osa 2.

Kävin tässä päivänä muutamana Stockmannilla. Asiani oli ostaa mustepatruuna kirjoittimeen.
Vuoroa odotellessa silmiini osui mikrofoonilla varustetut kuulokkeet. Muistin Skypen, ja ostin kuulokkeet. Minulla on pari tuttavaa joilla on käytössä nettipuhelin. Skypellä voi soittaa laajakaistan kuukausimaksun hintaan, toiseen skype liittymään. Myös muihin liittymiin voi soittaa huomattavasti halvemmalla, kuin tavanomaisessa puhelin liikenteessä.
Siis taloudellista. Vaikka hoitaisi vain yhden kontaktin nettipuhelimessa, olisi sekin jo säästöä.
Miten kävikään...!?! Käyn vertais ohjaaja kurssia, enkä osannut ladata nettipuhelu toimintoa koneelleni. Sain kyllä ladattua parikin lataus ohjelmaa skypelle, mutta jotakin jäi puuttumaan. en saanut linjaa tominta valmiiksi. En osannut, tuntuu turhattavalta.Onneksi kuulokkeet eivät maksaneet paljoa, 9euroa ja joitakin kymmeniä senttejä päälle.
Nyt asetan kuitenkin toivoni jäljellä olevaan lähiopetus päivään, että saisin siellä neuvoa ja kuulokkeille käyttöä.