Tämä on toinen versio aiheesta omankunnan verkkosivut. Olin tehnyt aikaisemman työni portfolioon ja tyhjentäessäni sen paljon myöhemmin en tullut ajatelleeksi että työt on talletettava kurssin loppuun saakka. Virhe oli kokonaan minun, joten teenkin tässä uuden version aiheesta. Tämä poikkeaa suuresti edellisestä. Oma kokemukseni netin käytössä on lisääntynyt ja luulen että johtuu siitä että koen ja näen Oulun kaupungin verkkosivut aivan toisessa valossa kuin edellisellä kerralla niillä vieraillessani. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Muistan kirjoittaneeni tuolloin että Oulun verkkosivut olivat mielestäni sekavat. Enkä voi olla enää samaa mieltä. Onko sivuja ehkä uusittu? Voihan olla että on, joka tapauksessa Oulun kaupungin verkkosivuilla oli todella miellyttävä asioida. Visuaalinen ulkomuoto aloitus sivulla on hyvin selkeä ja asiallinen. Otsikkojen kautta pääsee heti etsityille aihealueille.

Yhteys henkilöiden tiedot löytyvät helposti ja palaute osoitteet samoin.

Oulun kaupunki on järjestänyt myös keskustelupalstan nuorisolle ja teatteri aiheesta kiinnostuneille, joissa saa tuoda esiin sekä ihastuksensa että vihastuksensa ja kaiken mikä mieltä painaa.

 

Virastojen ja virallisten asioiden lisäksi sivuilta löytyy ajankohtaistapahtumia käsitteleviä osiota kuten esim. tällä hetkellä maakuntamuseossa meneillään oleva J V Snellman 200vuotis näyttely jonka yhteydessä järjestetään vanhojen rahojen arviointi tilaisuuksia.

Huomioni kiinnittyi myös erikoisesti, ihastuttavaan valokuvakokoelmaan Oulusta, joka oli tehty eri vuodenaikojen mukaan. Todella kauniita kuvia kaupungistamme, kannattaa käydä katsomassa.

Kuvia saa käyttää verkkojulkaisuissa ja panotuotteissa mutta kuvan lähteenä on mainittava Oulun kaupunki.

 

 89714.jpg

<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

 Kuva: Oulun Kaupunki Pikisaari

 

 

Oulun verkkosivut löytyvät myös sekä englannin että ruotsinkielisinä. . http://www.ouka.fi

Sivuilla on niin paljon hyödyllistä tietoa että en oikein osaa esitellä mitään erikoista sivustoa vierailtavaksi mutta linkin: verkkoasiointi takaa löytyy monta tärkeää osoitetta joihin kannattaa käydä tutustumassa.

 

Kävin vertailun vuoksi tutustumassa naapurikuntamme Oulunsalon verkkosivuihin. Asialliset olivat heidänkin sivunsa ehkä enemmän luettelomaiset ja sillä tavoin mielenkiinnottomat.    

 

Tuulikki Väisänen